ΑΣΥΡΤΙΚΟ


 

[Επικοινωνήστε μαζί μας για μια Προσφορά]

Περιγραφή

Η ποικιλία αυτή έχει τις ρίζες της στη Σαντορίνη, αλλά εξαιτίας της εύκολης προσαρμογής του στα διάφορα εδαφοκλιματικά περιβάλλοντα, έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Είναι ζωηρό, γόνιμο και παραγωγικό ως φυτό. Επίσης, είναι ανθεκτικό στις περισσότερες ασθένειες καθώς και στην ξηρασία. Ωριμάζει μέσα προς τέλη Αυγούστου. Το κρασί του έχει υψηλή οξύτητα, αλλά οξειδώνεται εύκολα και γι' αυτό χρειάζεται προσοχή στην οινοποίησή του.
 
* "Οινοποιήσιμες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα", Σπινθηροπούλου Χαρ., εκδ. Olice Press